Bijna 40 jaar geniet ik, Bob Schoo, van deze Nederlandse verse schapenkaas.

Een bijna vergeten Nederlands/Friese traditie. Deze kaas wordt niet gerijpt en kan op de dag van productie gegeten worden, is zacht en romig en heeft nog de smaak van verse schapenmelk. De kaas kan op verschillende manieren op smaak worden gebracht met o.a.:

  • (Gerookt) zout & peper
  • Honing & gedroogde tijm & peper
  • Kerriepoeder & zout & peper

Omdat Wolkenkaas weinig zout bevat, zijn combinaties met jam, appelstroop, honing en vruchten zeer smaakvol.

De kaas is goed te combineren met:

  • Roggebrood of toast
  • Ovengedroogde rauwe ham, pancetta of gerookt buikspek.

Aangezien de kaas zelf zeer smeuïg is combineert ze heel goed met knapperige producten, dit geeft een extra smaaksensatie. Wolkenkaas® is een vers product, heeft een korte houdbaarheid van ongeveer een week na productie en moet gekoeld bewaard worden. De schapenmelk wordt op woensdag voorbereid, op donderdag worden de bestelde kazen geproduceerd en donderdagmiddag of vrijdagochtend worden de bestellingen bezorgd.

Vrienden, restaurants en kaaswinkels kunnen na inloggen de kaas en rookzout bestellen met het volgende formulier.